Саутгейт: Англия трябва да празнува мирно


И. Ангелов

Саутгейт: Англия трябва да празнува мирно

Мениджърът на английския национален отбор Гарет Саутгейт призова своите момчета да не празнуват агресивно пред противниковите фенове, с което да има шанс да провокират нежелани реакции и расистки скандирания. Това изказване идва след последния мач срещу Унгария, в който неговите играчи бяха замеряни с бутилки и чаши бира, от които футболистите отпиха.

"Трябваше да сме малко по-внимателни с нашето взаимодействие с тълпата. Всички признаваме, че някои неща, които се случиха не бяха приемливи, но в някои ситуации възпламенихме реакция. Момчетата трябва да имат в ума си една смиреност. Играхме добре и взехме добър резултат, но нека задържим и професионализма, и концентрацията си.

"Все пак и занапред ще играем срещу тези отбори и не трябва да им даваме допълнително мотивация с действията си".

Унгарската федерация обеща да накаже за по най-малко 2 години феновете, нарушили реда срещу Англия, като за момента няма изказване относно проявения расизъм. Унгария вече получи наказание от УЕФА за 3 мача без фенове на европейски срещи след изявите на привържениците по време на Евро 2020. Това наказание обаче не важи в квалификации за Световно.

  Сподели
358