Бейл отказа да говори за пенсия


И. Ангелов

Бейл отказа да говори за пенсия

Крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл влезе в последната година от договора си с клуба, но не сподели мислите си за бъдещето когато бе разпитан от репортери по темата. Единственото, в което уелсецът е сигурен, е че той няма да прекратява кариерата си. Преди Евро 2020 32-годишният Бейл намекна, че може би кариерата му наближава края до няколко години.

След добър период под наем в Тотнъм нападателят се върна в Реал Мадрид с новия наставник Карло Анчелоти, заради което и бе запитан дали се работи по нов договор за него:

"Аз точно започвам тази година, а вие вече задавате въпроси. Не съм мислил за нищо освен срещата на Уелс с Беларус в неделя, честно казано. Аз просто мисля за следващата среща, която идва и се опитвам да се наслаждавам на това. 

"Искам да играя на Световното с Уелс, не само за себе си, но и за държавата. Аз мисля, че ще е невероятен опит за нацията. Напълно концентрирани сме над това да изиграем този важен мач. 

"По отношение на броя срещи с национала - всеки играч иска да достигне 100. Аз съм много близо и ще е хубаво да достигна там".

Запитан за пенсиониране: "Всички изглежда си измислят истории когато пожелаят. Аз не зная за това. Те просто пишат луди неща. Аз никога не съм планирал да приключвам. Както съм казвал и преди, просто исках да се концентрирам над Еврото и не исках да се обяснявам. Не съм чувствал нужда да говоря. Все още не чувствам.

"Мисля, че каквото и да кажа, дали оставам, заминавам, пенсионирам се, каквото и да е, щеше да създаде много шум. Това щеше да е дразнеща история и щеше да ме разсейва. Така че за мен беше по-добре да не казвам нищо и да опитам да се концентрирам над задачата пред мен."

  Сподели
290