Станаха ясни подробности за Арабската купа на ФИФА 2021


Н. Гавазов

Станаха ясни подробности за Арабската купа на ФИФА 2021

Станаха известни подробностите от провеждането на Арабската купа на ФИФА 2021, която ще се проведе в Катар. Турнирът ще се използва като тестово събитие преди Световното първенство през 2022 г.

"На 3 август в 12:00 часа българско време ще започнат продажбите на билети за Арабската купа на ФИФА през 2021 г., основното футболно събитие в Катар преди Световното първенство през 2022 г. Турнирът ще се проведе на шест стадиона за предстоящото световно първенство, три от които ще бъдат представени за първи път. В груповата фаза феновете ще могат да присъстват на повече от един мач на ден и като цяло това ще бъде чудесна възможност да изпитате атмосферата на Световното първенство в Катар по -малко от 500 дни преди неговото начало.

Арабската купа на ФИФА ще започне на 30 ноември, а финалите на турнира ще се състоят на 18 декември 2021 г. - точно една година преди финала на Световното първенство. Температурата на въздуха в Катар по това време е 19-24 ° C: идеални условия за футбол и отдих. Компактният формат на турнира, точно както по време на Световното първенство през 2022 г., предполага минимално разстояние между стадионите. Графикът на мачовете е проектиран така, че феновете да могат да присъстват на повече от един мач на ден в груповата фаза.

За да присъствате на мачовете на ФИФА Арабска купа през 2021 г. и да влезете в Катар от други страни, трябва да имате одобрен Fan ID. Всички фенове ще трябва да получат физическа смарт идентификационна карта на Fan ID от сервизния център на Fan ID в Катар. Информация за процеса на кандидатстване и получаване на Fan ID ще бъде достъпна на по -късна дата. Операциите за идентификация на феновете се контролират и извършват от властите на Катар, ФИФА не носи отговорност за използването, прилагането и издаването на идентификационни номера на феновете“, заявиха от пресслужбата на Организационния комитет на турнира.

Имайте предвид, че участие в турнира ще вземат 16 най -добри отбора от арабския свят. Отборите са разделени в четири групи, като първото и второто място гарантират класиране за плейофите.

Група А: Катар, Ирак, Оман, Бахрейн.

Група В: Тунис, ОАЕ, Сирия, Мавритания.

Група В: Мароко, Саудитска Арабия, Йордания, Палестина.

Група D: Алжир, Египет, Ливан, Судан

  Сподели
181