Погба: Не можем да подкрепяме расизма


Н. Гавазов

Погба: Не можем да подкрепяме расизма

Полузащитникът на Франция Пол Погба подкрепи футболистите на националния отбор на Англия, които станаха жертва на расизъм след поражението си във финала на Евро 2020 срещу Италия.

"Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо, Букайо Сака, гордея се с вас. Понякога печелите, понякога губите. Имахте смелостта да изпълните дузпите и се проявихте, за да помогнете на страната си да стигне до финала. Вече не можем да толерираме или подкрепяме расизма и никога няма да спрем да се борим с него. Вие трябва да държите главите си високо и да се гордеете с доверието си. Вие сте пример за тази прекрасна игра. Никога не забравяйте това. Гордейте се със себе си, светът на футбола се гордее с вас!", написа Погна в своя Instagram.

Да напомним, че основното време и продълженията на мача завършиха при резултат 1: 1. Играчите на Англия Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака не успяха да реализират дузпите си. Срещата завърши с победата на италианския отбор. След мача чернокожи английски играчи станаха жертва на расистки злоупотреби в социалните мрежи.

  Сподели
154