Аржентина превзе "Маракана", а Меси сбъдна своята мечта (видео)


В. Мухарски

Аржентина превзе

След толкова години преследване, Лионел Меси най-после спечели голям трофей с националния тим на Аржентина. "Гаучосите" се поздравиха с успех над Бразилия - 1:0 на "Маракана" в очаквания с голям интерес финал и триумфираха с трофея от Копа Америка.

Така Аржентина спечели континенталната надпревара за първи път от 1993 година насам. Суперзвездата на Барселона имаше три финала преди това, но така и не успяваше да развали проклятието. След края на мача Меси полетя във въздуха от ръцете на своите съотборници. Звездата на Бразилия Неймар напусна разплакан терена. Двамата обаче успяха да си разменят прегръдка, с което показаха голямото си приятелство.

В 22-рата минута, след като Родриго де Паул хвърли пас от над 50 метра, Ренан Лоди подцени топката и не успя да я спре, а откъсналият се зад гърба му Анхел ди Мария вкара страхотно попадение с прехвърлящ удар над Едерсон - 1:0 за Аржентина реално с първата по-интересна атака в мача.

В самия край на полувремето пред Бразилия се откри възможност за изравнително попадение. Неймар изпълни ъглов удар, Ришарлисон насочи топката към далечната греда, но там нямаше кой да се възползва.

През втората част преобладаваха нервите и дълго време липсваха добри положения и пред двете врати. В 52-рата минута Ричарлисон вкара за Бразилия и помисли, че е изравнил. Но в по-ранен етап на атаката имаше засада и справедливо голът бе отменен от реферите.

В 81-вата минута Отаменди игра грубо срещу Неймар, а Ричарлисон го блъсна на земята в отговор. Реферът обаче бързо овладя положението с жълти картони.

Три минути преди края на редовното време Мартинес извади страхотен шут на Барбоса от няколко метра и с това надеждите на Бразилия отлетяха.

В 88-ата минута Меси можеше да сложи точка на спора, но пропусна да порази целта от близка дистанция след подаване на Родриго де Паул. Въпреки това, Меси имаше повод за радост и това се случи след последния съдийски сигнал на мача. Тогава започнаха празненствата на Аржентина, а Лео се озова във въздуха, след като неговите съотборници не скриха радостта си от спечеления трофей.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
417