Опитна Полша ще затрудни младежите на Англия


И. Ангелов

Опитна Полша ще затрудни младежите на Англия

Англия - Полша
Стадион: Уембли
Дата: 31.03.2021 г.
Час: 21:45 ч.

В неделя Англия взе втората си победа в два квалификационни мача след като надви и Албания на гости с 2:0. Гарет Саутгейт използва два различаващи се състави, вероятно в опит да нацели най-добрата си постройка за голям съперник, какъвто има в този случай.

Полша притежава изключително оръжие в лицето на Роберт Левандовски, и головете не спират за тима, който на старта на квалификациите за Световната купа направи 3:3 с Унгария, но след това надгради с 3:0 над Андора. Тези два отбора са фаворитите в девета група на квалификациите, като сблъсъкът ще е любопитен за всеки зрител.

Откъм състави, Англия изпрати в лагерите на клубовете Маркъс Рашфорд и Букайо Сака, след като те лекуват травми. Очаква се поредна ротация на бековете в тима, след като Рийс Джеймс, Люк Шоу, Киеран Трипиър и Бен Чилуел се борят за места. Кайл Уокър може да бъде използван и в средата, но и на техните места.

Полша също има изобилие от опции, но най-вече надеждите на тима се намират в Левандовски, който вкара 3 гола в 2-те срещи до тук, като в 42 мача за родината и клуба си този сезон той реализира 47 пъти. Кристоф Пьонтек и Аркадиуш Милик се редуват да партнират нападателя в тима.

Англия няма загуба в 18 от последните 20 мача за Световна купа. Последните 3 срещи между тези отбори бяха спечелени от англичаните, а в последните 3 мача с Полша на "Уембли", Англия вкара поне по 2 гола. До тук Ник Поуп няма допуснат гол в никой от 6-те си срещи на врата за "Трите лъва", и сега той ще се изправи пред най-големия си тест.

Прогноза: Англия - Полша 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Полша (Пауло Соуса)
 
Шчесни
   
Беднарек
Глик
Березински
Рибус
Йозвиак
Криховяк
Модер
Жиелински
Милик
Левандовски
Стърлинг
Кейн
Маунт
Чилуел
Уорд-Прауз
Райс
Джеймс
Магуайър
Стоунс
Уокър
   
Поуп
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Обоснована прогноза: Англия - Полша 2:2

  Сподели
323