Фоден: Саутгейт ще има главоболия за селекцията


И. Ангелов

Фоден: Саутгейт ще има главоболия за селекцията

Полузащитникът на Манчестър Сити Фил Фодън обяви, че в момента се чувства най-уверен в кариерата си след като се цели в титулярно място за клуба и родината. 20-годишният заслужи своя 4-ти мач за Англия когато се появи като резерва срещу Сан Марино. Младокът знае обаче, че мениджъра на "Трите лъва" Гарет Саутгейт има огромен избор от таланти пред себе си:

"Трудно е да намериш място в този отбор. Има толкова много страхотни таланти в атакуващата фаза, така че аз съчувствам на Саутгейт, който трябва да избере само 11. Това е много трудно и аз мога само да се боря за мястото си. Това е всичко.

"Когато си в добра форма в поредни срещи, твоето самочувствие винаги е по-високо от нормалното, и да, аз се чувствам уверен в момента и се наслаждавам на играта си. Дали в момента имам най-високо самочувствие в кариерата си? Вероятно да. Трудно е да кажа, че не могат да ме спрат, но съм много уверен.

"Много е важно да си постоянен в клуба си. Аз просто искам да пренеса тази форма в Англия. Някои играчи в миналото се затрудняваха да покажат формата от клуба в националния отбор. Аз искам да направя това и да играя по същия начин. Искам да правя това, което правя най-добре.

"Ако не ме изберат аз ще продължа да работя здраво и да се развивам. Аз съм само на 20 и имам много да подобрявам. Трябваше да работя много здраво за да стигна до тук и ще продължа да работя здраво за да замина за голям турнир и да се справя добре. Това е целта."

  Сподели
337