Матеус: Льов вече не подхожда на националния отбор


Н. Гавазов

Матеус: Льов вече не подхожда на националния отбор

Бившият германски футболист Лотар Матеус сподели мнението си за позицията на старши- треньора на националния отбор на Германия Йоахим Льов.

"Ако националният отбор не се представи на Евро по начина, който се очаква от него, тогава не само Льов ще трябва да напусне, но и тези, които са решили да го оставят. Те носят отговорност за последиците от своите решения. Загубата от Испания с резултат 6:0 е специален случай, но преценявайки ситуацията като цяло и припомняйки мачовете, в които в крайна сметка не можахме да спечелим или отстъпим, осъзнавам, че Йоахим вече не е подходящ за Германия.

Не е толкова ясно, както през 2016 или 2018. Отговорите му звучат като: "Само ме оставете да работя, вие нищо не разбирате!".

 И тази апатия е на пейката, особено в мача с Испания! Вярата на феновете в Льов е загубена и ми се струва, че шефовете на Футболния съюз подценяват този проблем. Бих искал Йоахим да се върне към предишната си форма - би било чудесно както за него лично, така и за германския футбол като цяло", заяви Матеус за Suddeutsche Zeitung.

  Сподели
153