22 отбора ще участват в Арабската купа


Н. Гавазов

22 отбора ще участват в Арабската купа

Президентът на ФИФА Джани Инфантино говори за плановете за организиране на Арабската купа на ФИФА, която ще се проведе през 2021 г. в Катар. Турнирът ще се използва като тестово състезание преди Световната купа през 2022 година. Според Инфантино,  в турнира ще участват 22 отбора. Жребият за турнира ще се проведе в Доха, Катар през април 2021 година.

"Радваме се, че 22 отбора от арабския свят се съгласиха да участват в турнира и с нетърпение очакваме да видим най-добрите отбори от региона да се съберат в Катар, за да определят шампиона.

Използвайки силата на футбола, това събитие ще събере повече от 450 милиона души от целия регион и сме уверени, че Арабската купа на ФИФА ще почувства емоциите и ще засили очакването на предстоящото Световно първенство, което ще се проведе за първи път в Близкия изток и арабския свят през 2022 година", заяви Инфантино.

Турнирът ще продължи от 1 декември до 18 декември 2021 година.

Участници от Азиатската футболна конфедерация - Катар, Бахрейн, Ирак, Йордания, Кувейт, Ливан, Оман, Палестина, Саудитска Арабия, Сирия, ОАЕ и Йемен.

Участници от Африканската футболна конфедерация - Алжир, Джибути, Египет, Коморски острови, Либия, Мавритания, Мароко, Сомалия, Судан и Тунис.

  Сподели
75