Малко очаквано: Испания разби Германия с 6:0


FUTBOL-TV

Малко очаквано: Испания разби Германия с 6:0

Националният отбор на Испания попиля този на Германия с шумното 6:0 в големия мач от последния кръг в група 4 на Лига А в турнира Лигата на нациите. "Лу Фурия" изигра най-силния си мач в последните години и не остави шансое на световните шампиони от 2014 година. Възпитаниците на Луис Енрике показаха убийствена ефективност, като съотношението на ударите е плашеща - 23:2 за целия двубой.

В 17-ата минута центриране на влезлия от скамейката на терена Руис намери останалия умишлено на задна греда Алваро Мората, който не остави шансове на Гнабри в единоборството между двамата и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 33-та минута Феран Торес за малко да скъса мрежата зад Нойер. След остро центриране отляво Олмо засече с глава и топката се отби в напречната греда, но Торес застана на правилното място и направи успешна добавка - 2:0.

Само пет минути след това Германия получи нов звучен шамар при изпълнение на ъглов удар, но от другата страна на игрището. И този път персоналният пазач не си свърши работата, защото Гюндоган само изгледа как Родриго Ернандес бележи от цели девет метра с глава.

През втората част паднаха нови три гола във вратата на немците. В 55-ата минута Гая бе изведен на скорост отляво, напредна и подаде за Феран Торес, който отблизо реализира за 4:0. Двайсетина минути преди края на редовното време срамът започна да придобива чудовищни размери, защото Феран Торес оформи своя хеттрик с плътен изстрел от движение в долния десен ъгъл.

Минута преди края пък влезлият като резерва Оярсабал бе точен за крайното 6:0, след поредната асистенция на Гая в срещата.

Така бъдещето на Йоахим Льов начело на Бундестима остава под въпрос, като едва ли в родината ще му простят историческото дъно, достигнато в този двубой.

  Сподели
323