Белгия с впечатляващ успех над Англия


FUTBOL-TV

Белгия с впечатляващ успех над Англия

Белгия постигна успех с 2:0 срешу Англия в мач от Група 2 на Лига А, успявайки да си осигури и първото място в крайното класиране, кръг преди края. Головете за момчетата на Роберто Мартинес бяха дело на Юри Тилеманс и Дрийс Мертенс. 

Още във втората минута момчетата на Гарет Саутгейт получиха добър шанс за гол. След хубав индивидуален рейт през центъра звездата Хари Кейн се оказа на стрелкова позиция, но от около 20 метра не уцели вратата на Тибо Куртоа. 

Домакините на Роберто Мартинес обаче отвърнаха и успяха да поведат в 10-та минута. След отнета топка, близо до наказателното поле на гостите, топката попадна в краката на Юри Тилеманс, който с мощен удар от над 20 метра не остави шансове на Джордан Пикфорд за 1:0. 

Гостите бяха близо до това да отговорят веднага, когато при корнер на Трипиър, Кейн засече с глава и преодоля Куртоа, но Лукаку беше на точното място и изби от голлинията. 

 В 23-ата минута "червените дяволи" стигнаха до втори гол след спорно нарушение на Райс. Защитникът попречи на Де Бройне да стреля, но успя да отклони топката преди сблъсъка между двамата. Блестящо изпълнение на Мертенс от фаула прати топката в мрежата за 2:0.

През второто полувреме тимът на Саутгейт имаше инициативата, но не успяваше да отбележи гол.

  Сподели
94