Франция излъга Португалия в супер мач


FUTBOL-TV

Франция излъга Португалия в супер мач

Световният шампион Франция победи европейския шампион Португалия като гост с минималното 1:0 в повторение на финала от Евро 2016. Въпреки че падна само един гол, двубоят бе изключително интересен и изпъстрен с опасности пред двете врати, като двата тима удариха и по една греда.

В 54-ата французите стигнаха до единствения си гол. Тогава Патрисио изби удар на Рабио, но Канте беше на подходящото място, за да направи точна добавка. 

Четвърт час преди края и Уго Лорис направи едно страхотно спасяване, с което съхрани победата за Франция. Влезлият като резерва Жоао Моутиньо стреля опасно, но вратарят на "петлите" спаси по атрактивен начин топката, която се бе устремила към горния му десен ъгъл.

С тази победа Франция си осигури първото място в групата и участие във финалната фаза на турнира, като вече има 13 точки в актива си. Португалия също има сигурно място в елиминационната фаза, но ще бъде втори, след като кръг по-малко има 10 точки. В последния си мач възпитанците на Дидие Дешан приемат Швеция, докато тези на Фернандо Сантош гостуват на Хърватия.    

  Сподели
105