Пробвайте знак Х за България - Гибралтар


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за България - Гибралтар

България - Гибралтар
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 11.11.2020 г.
Час: 19:30 ч.
Съдия: Себастиан Колцеску (Румъния)


България приема Гибралтар на националния стадион в любопитна контролна среща. Двубоят е факт, макар нациоанлният селекционер на "трикольорите" да не го искал. Самият той обяви, че мачът е бил организиран от УЕФА, без съгласието на нашия отбор. "Тази контрола е назначена от УЕФА и подлежим на сериозна глоба, ако не бяхме приели да изиграем този мач. Нямаме право да подценим този съперник", заяви Дерменджиев. Срещата ще бъде първа между двата отбора в исторически план. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е да пробвате знак - Х.

В лагера на България е пълно с проблеми преди мачовете с Гибралтар, Финландия и Република Ирландия. Последната новина е, че нападателят на Черно море Исмаил Иса е отпаднал от националния отбор заради травма в кръста. Иса се е контузил по време на мача от 12-ия кръг на Първа лига между Ботев Пловдив и Черно море, който се игра в събота. Медицинският преглед показал възпаление, което няма как да бъде овладяно при натоварване за такъв кратък период. Иса ще се подложи и на рехабилитация. Отпадането на Иса от състава за момента няма да наложи покана за нов играч, поне не и за срещата с Гибралтар в сряда. След това треньорският щаб ще преценява.

Врaтaрят нa Лудoгoрeц и бългaрcкия нaциoнaлeн oтбoр Плaмeн Илиeв oтпaднa oт cъcтaвa нa "трикoльoритe“. Нa нeгoвo мяcтo пък бeшe пoвикaн имeннo cтрaжът нa Aрдa Ивaн Кaрaджoв.

Илиeв щe прoпуcнe кoнтрoлaтa c Гибрaлтaр, кaктo и мaчoвeтe oт Лигaтa нa нaциитe cрeщу Финлaндия и Ирлaндия. Cтрaжът имa физичecки прoблeм, кoйтo нямa дa му пoзвoли дa игрae в двубoитe. Тaкa ceлeкциoнeрът нa "трикoльoритe“ Гeoрги Дeрмeнджиeв щe рaзпoлaгa c Никoлaй Михaйлoв, Мaртин Лукoв и Ивaн Кaрaджoв кaтo избoр зa врaтaрcкия пocт.

Защитникът на Берое Александър Василев бе повикан "на пожар" в лагера на България. Василев ще замени Антон Недялков, който преди ден даде положителен резултат за коронавирусна инфекция на задължителните PCR-тестове на футболистите при влизането им на лагер в НФБ "Бояна", в следствие на което бе освободен от състава.

Георги Костадинов и Тодор Неделев също пропускат мачовете с Гибралтар, Финландия и Република Ирландия, тъй като са заразени с Covid-19. Кирил Десподов пък е контузен.

Не е изключено Василев да стартира като титуляр. Недялков пък ще бъде известно време в изолация.

Напрежението между селекционерите на мъжкия и младежкия национален отбор отново е факт. Георги Дерменджиев и Александър Димитров изпаднаха в подобна ситуация и преди месец. Сега пак ябълката на раздора са петима играчи, които са повикани и от двамата треньори. Това са Валентин Антов (ЦСКА), Виктор Попов (Черно море), Доминик Янков (Лудогорец), Светослав Ковачев (Арда) и Здравко Димитров (Левски).

Дерменджиев заяви, че може и да не пусне при младежите всичките след контролата с Гибралтар, както се надяваха в лагера на тима до 21 г., за да могат да бъдат използвани в последната евроквалификация с Естония. "Ще видим кои ще вземат участие в първия мач и оттам нататък ще се решава кои ще бъдат върнати. Много хора се опитват да създадат интрига, но има йерархия. Имам добра комуникация със Сашо (б.р. - Александър Димитров), той е един перспективен треньор, но в крайна сметка се гледа първият отбор. Той го знае и не му е добре, но между него и мен няма скандал", категоричен бе Дерменджиев пред БНТ.

Преди решителната евроквалификация за младежите с Полша миналия месец се появи напрежение заради включването на Валентин Антов и Доминик Янков при мъжете. Халфът на Лудогорец бе освобеден непосредствено преди заминаването на избранниците на Димитров за Полша, а Антов се присъдедини към отбора направо в Гдиня след края на двубоя от Лигата на нациите с Финландия.

Гибралтар се намира в южния край на Испания и има население от 34 хиляди души. Територията вече не е член на Европейския съюз след напускането на Великобритания.

Тимът се представя отлично в настоящото издание на Лигата на нациите и има две победи срещу Лихтенщайн и Сан Марино. Напълно е възмжно в следващото издание на надпреварата Гибралтар и България да попаднат в една група.

Митничарят Рой Чиполина ще спира атаките на България в една от най-странните проверки през последните години. В групата на островитяните за мача в София попадна 37-годишният капитан и защитник Чиполина, който работи като митничар, но може да се похвали с факта, че е автор на първия гол за Гибралтар в официален мач - при загубата с 1:4 от Фарьорските острови на 1 март 2014-а.

Тук е и 39-годишният полицай Лий Касиаро, който има 36 мача и 3 гола за Гибралтар. Неговата фамилия е цял клан в националния отбор, тъй като с държавната фланелка на острова са свързани и неговите братя Кайл и Райън. Нападателят Адам Прийстли, който живее в Англия, си изкарва хляба като учител.

Халфът Лиъм Уокър, който дълго време минаваше за единствения професионалист в Гибралтар, също е повикан за мача с нашите. Той игра за Портсмът и Бней Йехуда, а сега е в местния ФК Еуропа.

В различни периоди честта на страната са защитавали месари, пекари, магазинери, общи работници, електротехници, адвокати и дори майстор на декоративни свещи.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ГИБРАЛТАР 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
357