Германия и Швейцария не излъчиха победител, в мач с шест гола


FUTBOL-TV

Германия и Швейцария не излъчиха победител, в мач с шест гола

Германия и Швейцария завършиха 3:3 в страхотен двубой от Лига А на група 4 в Лигата на нациите. 

Момчетата на Владимир Петкович демонстрираха невероятна ефективност при своите контраатаки и статични положения, защото дръпнаха с два гола преднина чрез Марио Гавранович и Ремо Фройлер.

Още в четвъртата минута Шакири получи великолепна възможност да открие резултатът. Играчът на Ливърпул бе изведен от Фройлер и стреля от близка дистанция, но Нойер успя да отрази с крак. Секунди по-късно резултатът бе открит. Фройлер намери Гавранович и той прати топката в мрежата след хубав удар с глава, който мина над Нойер.

Записалият асистенция Ремо Фройлер нанесе втория удар над Маншафта в 26-ата минута при мълниеносна контраатака на "кръстоносците". Той беше намерен от Харис Сеферович и майсторски реализира по диагонала чрез атрактивно копване.

Двойният актив на гостите трая само 120 секунди, след като Тимо Вернер намали изоставането на Германия с попадение. Нойер шутира силно напред, а Хавертц видя Вернер в средата на терена. Звездата на Челси напредна и влезе в полето на Швейцарците и с удар по земя намали – 1:2. 

Малко след почивката Кай Хаверц уцели гредата, но в 55-ата минута новата звезда на Челси изравни. Той открадна топката, проби в наказателното поле и намери долния ляв ъгъл с хубав диагонален изстрел. Секунди след изравняването Швейцария отново поведе, а защитата на домакините за пореден път показа колко е уязвима. Сеферович навлезе в наказателното поле и на два пъти стреля, но Нойер спаси. Топката обаче стигна до Гавранович, който с мощен удар я прати неспасяемо към мрежата.

По-малко от 180 секунди по-късно отборът на Йоаким Льов отново се радваше. Тимо Вернер отдясно видя прекрасно Серж Гнабри и играчът на Байерн с петичка за втори път изравни резултата – 3:3. До края обаче до нов гол не се стигна. В края Фабиан Шер получи червен картон.

  Сподели
100