Португалия ще задържи върха след Швеция


И. Ангелов

Португалия ще задържи върха след Швеция

Португалия - Швеция
Стадион: Хосе Алваладе
Дата: 14.10.2020 г.
Час: 21:45 ч.

След три изиграни кръга от Група 3 на Лига на нациите, Португалия държи първото място с равни точки с Франция, но с по-добра голова разлика. При 7 точки за двата лидера, домакините ще искат да повторят последния успех над Швеция с 2:0 на гости.

Швеция загуби и трите си срещи от всеки противник в групата. В неделя последният неуспех бе срещу Хърватия, а на старта той дойде от Франция. В последната среща между тези отбори Кристиано Роналдо вкара и двата гола за загубата на гостите пред собствена публика.

Сега звездата на домакините ще гледа да продължи формата си след като не успя да се разпише в нулевото равенство с Франция през уикенда. Марио Руи, Антони Лопес и Хосе Фонте имат проблеми за състава на домакините.

При гостите Филип Хеландер и Себастиан Андерсон са с контузии. Густав Свенсон пропусна загубата с 2:1 от Хърватия поради наказание и сега е на линия. 

От 2013-та година насам Кристиано Роналдо вкара във всички 4 срещи между тези отбори, като го направи общо 7 пъти. Португалия няма загуба в 18 срещи у дома (10 победи) откакто последно тук игра Швеция през 2017 г. Тогава обаче гостите спечелиха с 3:2.

Прогноза: Португалия - Швеция 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швеция (Ян Андерсон)
 
Олсен
   
Янсон
Линдельоф
Лустих
Аугустинсон
Свенсон
Екдал
Форсберг
Кулушевски
Берг
Клаесон
Роналдо
Феликс
Тринкао
Мутиньо
Перейра
Бруно
Кансело
Семедо
Диаш
Пепе
   
Патрисио
 
Португалия (Фернандо Сантош)

Обоснована прогноза: Португалия - Швеция 2:0

  Сподели
166