Франция и Португалия не направиха голово шоу


FUTBOL-TV

Франция и Португалия не направиха голово шоу

Франция и Португалия завършиха наравно 0:0 в двубой от Лига А, Група 3 на Лигата на нациите, игран на "Стад дьо Франс". Битката между настоящия световен шампион и европейския властелин обаче не предложи чак толкова качествен футбол, като положенията за гол не бяха много.

В 17-ата минута Пол Погба отигра с глава, след което топката достигна до Килиан Мбапе, но съдията отсъди засада и спря действията на "петлите". В 24-ата минута дойде и първата по-добра възможност за гостите. Кристиано Роналдо достигна до отбита топка в наказателното поле, но Люка Ернандес реагира мигновено и опази вратата на своите. Малко след това Нелсон Семедо бе близо до попадението, но опитът му се търкулна встрани от десния стълб и топката излезе извън игра. 

В началото на втората част Килиан Мбапе можеше да се разпише. Нападателят нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл се опита на преодолее технично Патрисио. Стражът обаче реагира блестящо и с ръка чукна минаващата покрай него топка. В 73-ата минута Пепе прати топката в мрежата след с глава при статично положение, но при правилно вдигнат флаг за засада. В крайна сметката двата тима логично завършиха наравно.

  Сподели
101