България ще се поздрави с успеха срещу Унгария


FUTBOL-TV

България ще се поздрави с успеха срещу Унгария

България - Унгария
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 08.10.2020 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)


България приема Унгария на своя стадион "Васил Левски" в полуфиналния плейоф за класиране нв Европейското. Ако се справим с маджарите на 12 ноември ще мерим сили с победителя от двойката между Исландия и Румъния. При успех и в този мач, ще се класираме за Европейското. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Двама от тримата капитани не са на линия за важния мач. Петър Занев до скоро бе с с COVID-19, но вече е готов за игра. Все пак той пропусна последните мачове на клубния си тим - ЦСКА и това е причината да не бъде готов за мача с Унгария. Георги Костадинов пък се прибра контузен от Русия и е по-вероятно да не играе.

Божидар Краев отново ще се размине с капитанската лента на националния отбор, за която настоява. Васил Божиков ще изведе "лъвовете" в четвъртък в решаващата битка срещу Унгария на "Васил Левски". Селекционерът Георги Дерменджиев е категоричен, че това право се полага имено на защитника на Слован.

В дните преди мача Дерменджиев повика абсолютния дебютант Доминик Янков. 20-годишният халф, който от началото на сезона демонстрира отлична форма с екипа на Лудогорец, попадна в плановете на селекционера. Янков беше повикан от селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров за евроквалификациите с Латвия в София на 9 октомври и гостуването на Полша в Гдиня на 13 октомври. През тази седмица обаче големият талант на Лудогорец вече е под крилото на Георги Дерменджиев.

Не е изключено след баража с Унгария - Янков отново да се присъедини към младежите, които все още имат шанс за второто място и евентуално участие на бараж за европейското първенство. За "А" тима ни предстоят и две срещи в турнира Лига на нациите - гостуване на Финландия (11 октомври) и домакинство на Уелс (14 октомври). При предишното прекъсване за националните отбори в началото на септември Янков не бе извикан в нито една от двете селекции, тъй като бе дал положителна проба за коронавирус в Лудогорец.

За жалост на Дерменджиев няма да може да разчита на Андрей Гълъбинов. Първоначално таранът дори не бе повикан, но след серия от силни игри и голове в Серия А - получи покана за националния отбор. От неговия тим - Специя обаче не го пуснаха, а малко след това той получи и контузия.

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев почти сигурно ще пази за България. Стражът лекуваше контузия, но отскоро се завърна на вратата на разградчани. Той бе титуляр срещу Динамо Брест в Лига Европа и преди това срещу Берое в първенството. И в двата мача запази мрежата си суха. 

Пламен Илиев се контузи по време на пандемията от коронавирус, поради което бе опериран ахилесът му. След период на възстановяване той се завърна под рамката. Последният му мач за националния отбор бе при загубата с 0:6 от Англия. В последните два мача от Лига на нациите - срещу Ирландия и Уелс титулярен вратар бе Георги Георгиев от Черно море. Другите двама повикани стражи са Николай Михайлов от Левски и Мартин Луков от Локомотив Пловдив.

Българският футболист на унгарския Академия Пушкаш Камен Хаджиев даде своята прогноза за предстоящия бараж за класиране на Евро 2020 срещу маджарите в София. Защитникът вярва, че България ще спечели този мач с 2:1.
"Настроението на унгарците е доста весело, позитивно. Мислят, че ще ни бият с лекота и няма да имат проблеми. Докато аз съм на мнение, че ще ги изненадаме и победим. В Унгария са настроени за краен успех в София, но ще ги изненадаме неприятно. С хората от отбора, с които съм близък, казват, че очакват лек мач и се готвят за следващия кръг.

Има шеги в Академия Пушкаш, но всичко е в рамките на нормалното. Очаквам интересен мач. Мисля, че ние ще победим с помощта на публиката. Имаме добър отбор, добър колектив. Унгарците имат отлични изпълнители, но се надявам ние да спечелим. Имат отличен футболист, който е в Залцбург - Доминик, но той може да не играе, защото има в неговия тим хора с коронавирус. Прогнозирам, че България ще спечели с 2:1", каза Камен Хаджиев пред БНР.

Селекционерът на Унгария - Марко Роси, е оптимист преди баража срещу България. "Ще имаме само три тренировки до мача с България. Но това не е ново, знаех го, когато приех предизвикателството да бъда селекционер. Съвсем различно е да се работи с клубен отбор, но мисля, че момчетата надминаха очакванията ми в тези два мача (2:3 от Русия и 1:0 над Турция)", каза Роси. 

"Разбира се, видях и грешки, които ще коригираме до мача срещу българите. Българският национален отбор е на подобно ниво като нас. Няма разлика в класите между двата отбора, оптимист съм", заяви специалистът.

Италианският селекционер на маджарите Марко Роси няма да може да използва крилото Бенямин Бабати. Играчът на Залаегерсег има контузия и няма да успее да се възстанови навреме. На вчерашната тренировка травма получи и вратарят на МОЛ Фехервар Адам Ковачик. На неговото място Марко Роси веднага привика стражът на Пакш Лайош Хегедюш.

Както е известно, унгарците няма да могат да разчитат на най-големия си талант Доминик Шобошлай, който е поставен под карантина заради положителни случаи на COVID-19 в клубния му отбор Ред Бул Залцбург.

„Липсват ни много хора, но трябва да постигнем целта си. Този мач няма да има нищо общо от с мачовете ми срещу Лудогорец на клубно ниво. Срещите на националните отбори са нещо различно. Не знам дали селекционерът ще ме използва, но е важно да спазваме избраната тактика и неговия план за двубоя“, коментира натурализираният французин Лоик Него, който играе за МОЛ Фехервар.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - УНГАРИЯ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
649