Де Бур: Нидерландия е по-добра от 2010-та


И. Ангелов

Де Бур: Нидерландия е по-добра от 2010-та

Новият наставник на националния отбор на Нидерландия Франк де Бур смята, че в сегашния му състав има повече талант от онзи, който достигна финал на Световната купа през 2010-та година. Де Бур наследи Роналд Куман, който пое Барселона наскоро, като новият треньор обяви:

"Тази селекция е може би по-талантлива от онази през 2010 г. Аз виждам и прилики между групите. Уесли Снайдер и Ариен Робен бяха в топ форма, имахме Рафаел ван дер Ваарт и имахме добра основа с Марк ван Бомел и Найджъл де Йонг. Много солидни, но такава е и сегашната ни ситуация. Има много потенциал, особено по отношение на крилата.

"Когато чухме слухове за възможното напускане на Куман към Барселона, аз имах кратък разговор с моя агент за националния отбор, да видим как се чувстваме за това. Аз не съм Роналд Куман, версия 2. Но имаме прилики. Аз искам да следвам този метод.

"Това е много важна работа и аз я харесвам. Винаги ще имаш фенове и противници, и винаги ще чуваш зложелателите най-силно. Но аз мисля, че има голяма група хора, които са доволни. Надявам се да не предам доверието на футболната асоциация на Холандия и привържениците."

  Сподели
177