Англия ще победи и в Дания


И. Ангелов

Англия ще победи и в Дания

Дания - Англия
Стадион: Паркен
Дата: 08.09.2020 г.
Час: 21:45 ч.

В първия кръг от Лига на нациите на УЕФА Дания се предаде срещу Белгия с 2:0 на този стадион, но домакините показаха страхотна преса и интензивност в срещата. 

Англия спечели с късна дузпа в добавеното време само малко след като извади късмет и да такава да не бъде вкарана от Исландия на гости. Тогавашния опонент бе отслабен и се очакваше по-убедително представяне от "Трите лъва". Постройката на англичаните обаче също не беше типичната след оттеглянето на няколко важни имена.

Предполага се, че Дания няма да промени състава си за този мач. Андреас Олсен остава контузен в тима. 

Гарет Саутгейт вероятно ще промени много ако не персонала си, то системата на игра, която без наказания Кайл Уокър може да премине в трима в защита. След скандала оставил Хари Магуайър извън тима, сега такъв се заформи и покрай играчите на Манчестър Юнайтед и Ман Сити - Мейсън Гринууд и Фил Фоден, които няма да пътуват с отбора заради нарушаване на протокола за поведение с това, че са поканили момичета в хотела си след срещата с Исландия.

В резултат на техните наказания Джак Грелиш щеше да дебютира със сигурност, но пък той е поставен под въпрос с травма. Хари Уинкс също е с контузия. С така намалял състав много вероятно е Конър Коади от Уулвс да дебютира в тройката защитници. Джордан Пикфорд бе вратар срещу Исландия, но възможности могат да получат Ник Поуп или Дийн Хендерсън. В средата Калвин Филипс и Мейсън Маунт могат да заменят Деклан Райс и Джеймс Уорд-Прауз при нужда.

Последната среща между тези отбори беше през 2014-та година и тогава един гол от Даниел Стъридж бе достатъчен за минимален успех на гостите. На хартия английският отбор остава много по-силен въпреки проблемите си, като е вероятно с малко повече концентрация и победата да е по-лесна от тази срещу Исландия.

Прогноза: Дания - Англия 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Хендерсън
   
Коади
Мингс
Александър-Арнолд
Мейтланд-Найлс
Уорд-Прауз
Райс
Маунт
Санчо
Кейн
Стърлинг
Корнелиус
Брайтвайте
Ериксен
Поулсен
Хьойберг
Делейни
Сков
Уас
Кристенсен
Кяер
   
Шмайхел
 
Дания (Каспер Хюлманд)

Обоснована прогноза: Дания - Англия 0:2

  Сподели
183