Рио: Арнолд е повече Кафу, отколкото Невил


И. Ангелов

Рио: Арнолд е повече Кафу, отколкото Невил

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд коментира изборът на защитници за националния отбор на Англия, като постави Трент Александър-Арнолд от Ливърпул над Арън Уан-Бисака от Юнайтед, като сподели адмирациите си за Арнолд. Англия има голям избор на крайни десни защитници, като и Кайл Уокър от Манчестър Сити е сред тях, заедно с младата звезда на Челси Рийс Джеймс.

"Трент Александър, аз го гледах срещу Атлетико Мадрид на Анфийлд. Ако някое хлапе иска да види как трябва да се играе в модерната игра, купете си този клип от 45 минути. Начинът, по който той контролираше играта от десния бек, последният, който съм виждал да прави това може би е Кафу.

"Той направи всяко подаване в учебниците. С външен, през игрището, на далеч и на близо, зад защитниците им. Той прави всичко. Трент е луд футболист, абсолютно. Не ми пука какво казва който и да е. Нищо, че играе за Ливърпул, това момче може да играе.

"Той подава много добре, сред най-добрите е. Говорим за Де Брюйне като световна класа, но няма да е прекалено ако кажа, че Трент Александър е около тези момчета на върха когато говорим за топ подавачи, и той е краен защитник. Това е нечувано.

"Не сме виждали Гари Невил да подава така, колкото и добър да беше той. В сравнение с Уан-Бисака, не зная. В момента може би Трент е по-високо, защото е по-опитен, той игра в два финала на Шампионска лига. Спечели един. Той се намира и в отбор, който може да спечели Висшата лига и показва постоянство."

  Сподели
170