Мело: Меси е по-съвършен от Роналдо


Н. Гавазов

Мело: Меси е по-съвършен от Роналдо

Бившият бразилски халф Фелипе Мело призна, че смята нападателя на Барселона Лионел Меси за по-добър футболист от нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо.

"Меси е уникален играч. Когато бразилският национален отбор игра с Аржентина, ние се уговорихме, че всеки от нас трябва да го удари по краката веднъж. Ясно е, че трябваше да се сменяме един друг. Не е много трудно, но по друг начин не можеше да бъде спрян. Не, нямахме за цел да го нараним, но трябваше да понижим ритъма му, да го накараме да се притеснява.

Не мога да кажа нищо за Пеле, защото не съм виждал играта му. Спомням си как Аржентина победи  Бразилия на Световното първенство през 1990 г. благодарение на гола  на Каниджа. Бразилците все още казват, че Зико е най-добрият, но за пръв път го видях на терена в прощален мач на "Маракана". Затова мога да кажа, че Пеле, Марадона и Зико са феноменални футболисти за мен.

Видях играта Меси и това е невероятно. Той е по-добър от Кристиано Роналдо, защото португалецът може да вкара пет гола за отбора, а Меси също вкарва пет гола, но и създава положения за своите другари. Той е по-съвършен", заяви Мело.

  Сподели
265