Няма чудо за сърбите - те пропускат Евро 2020


FUTBOL-TV

Няма чудо за сърбите - те пропускат Евро 2020

Националният отбор на Украйна завърши без загуба квалификационната си кампания за Евро 2020. Макар и вече осигурили си място на финалите, хората на Андрий Шевченко не се дадоха на Сърбия и завършиха наравно - 2:2. Западните ни съседи се надяваха на чудо, при което да изпреварят Португалия за второто място в група В, но европейският шампион по същото време свърши своята задача срещу Люксембург.

Освен това сърбите не успяха да си свършат работата срещу шведите. Домакините поведоха още в деветата минута, когато Матвиенко извърши нарушение в наказателното поле, а Душан Тадич бе точен от дузпата. В 33-ата минута Циганков центрира меко за Роман Яремчук, който с глава прониза бившия вратар на Лудогорец Милан Борян – 1:1.

Селекцията на Любиша Тумбакович отново поведе в 56-ата, когато фантастичен извеждащ пас на Душан Тадич изкара на стрелкова позиция Александър Митрович, който безпощадно насочи коженото кълбо към далечния ъгъл на Пятов. До играчите на Сърбия обаче явно достигна информация за двубоя на Португалия и те намалиха темпото. В края на мача Ярмоленко се пребори за топката близо до аутлинията, след което я насочи към точката за дузпа, където Бесиедин с техничен изстрел по земя матира стража на домакините, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
112