Англичаните могат да напуснат терена в мача с България


Н. Гавазов

Англичаните могат да напуснат терена в мача с България

Футболистите на Англия ще обсъдят напускане на терена в случай на расистки обиди по време на гостуването си на България следващия месец като част от квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2020.

Наскоро УЕФА наказа Българската федерация по футбол за расистко поведение на фенове в мачовете срещу Косово и Чехия през юни. Един блок на стадион "Васил Левски" ще бъде затворен заради това, а по-рано Левски отнесе наказание за банери и знамена с фашистки символи.

Английските футболисти се опасяват, че българските фенове няма да направят изключение за тях, въпреки мерките, предприети от УЕФА.

Sky Sports успя да разбере, че вътре в отбора на Гарет Саутгейт са готови да дадат тежък отпор, ако по време на мача в София на 14 октомври местните фенове отправят расистки обиди към британските играчи.

Английските футболисти  планират да организират специална среща в базата си в "Сейнт Джордж", за да обсъдят дали напускането на терена точно по време на мача ще бъде правилният отговор на расизма. Предполага се, че това ще стане по време на следващия лагер-сбор на "Трите лъва", който е през октомври.

Напомняме, че привърженик на България бе изведен  от “Уембли" и предаден на полицията по подозрение в расистки обиди срещу звездата на Англия Рахим Стърлинг по време на мача между двата тима. Нашият сънародник е бил чут от стюард как използва расистки език през първото полувреме, когато домакините атакували в близост до феновете на гостите. Той веднага бил изведен от стадиона и предаден на полицията, но по-късно е освободен без обвинение.

Англичаните веднага се оплакали и на делегата на мача, който от своя страна информирал УЕФА.

“Лице, настанено в сектора за гости, беше изведено и арестувано за дискриминационна злоупотреба по време на мача Англия - България. Всеки, който бъде признат за виновен, ще бъде изведен и докладван на полицията", коментираха от Футболната асоциация на Англия.

  Сподели
196