Стърлинг: Обществото трябва да порасне


И. Ангелов

Стърлинг: Обществото трябва да порасне

Нападателят на Манчестър Сити и Англия Рахим Стърлинг коментира нуждата да се изкорени расизма, насочен към конкретни играчи във футбола. 24-годишният бе запитан за няколкото случая от началото на новия сезон, в който съотборникът му от национала Маркъс Рашфорд бе нападнат в социалните мрежи, докато Ромелу Лукаку беше жертва на фенове на Каляри в Серия А.

"Лесно е да кажем какво ще се случи, но много хора правят това зад компютърния екран. Това е разочароващото и те смятат, че това може да им се размине. Вече сме в 2019-та година и все още говорим за това. Аз не мога да кажа, че имам отговор за да ги спра, но обществото трябва да се намеси.

"Хората, които го правят, трябва да се събудят и да разберат, че това е нова ера и дискриминацията е нещо, което трябва да спрем. Трябва да израстем като общество и да разберем, че тук просто вършим работата си. Ние сме хора и имаме чувства, също. Това е чувствителна тема, не мога да кажа, че имам решение. Като общество трябва да се справим по-добре и да се ценим повече."

  Сподели
411