Гол на Мане прати Сенегал на 1/4-финал


FUTBOL-TV

Гол на Мане прати Сенегал на 1/4-финал

Един от фаворитите в турнира за Купата на Африка - Сенегал се класира на четвъртфинал, след минимална победа с 1:0 над Уганда. Още в 15-ата минута падна важното попадение, когато точен бе звездата на тима Садио Мане. Нападателят на Ливърпул можеше да удвои и преднината на Сенегал и в 61-ата минута, но тогава пропусна дузпа. Така или иначе победата бе достатъчна. Бенин и Сенегал ще се изправят в директен спор за участие на полуфиналите.

В същото време Мароко напусна надпреварата след драма с дузпи срещу Бенин. В редовното време срещата завърши 1:1, като символичните гости поведоха чрез Адилеху в 53-ата минута. Мароканците все пак се върнаха в мача, когато Ен Несири изравни. Уникален шанс да прати своите на четвъртфинал имаше звездата на Аякс Хаким Зиех, който трябваше да изпълни дузпа дълбоко в добавеното време. Плеймейкърът удари страничната греда и мачът влезе в продължения.

В 97-ата минута Бенин останаха с човек по-малко за пресилен втори жълт картон на Халед Аденон. В крайна сметка спорът се реши с дузпи, където точен за Мароко беше единствено Усама Идриси, което се оказа недостатъчно.

  Сподели
419