Кемпес: Май е време Меси да получи почивка


И. Ангелов

Кемпес: Май е време Меси да получи почивка

Носителят на Световната купа от 1978-ма Марио Кемпес обяви, че няма да е лоша идея звездата на Аржентина и Барселона Лео Меси да получи почивка от играта. Талисманът се подвизава в Копа Америка в момента, където родината му обаче играе на станалото обичайно ниско ниво след 1 спечелена точка в първите 2 кръга от състезанието.

"От много години ние не знаем как да играем най-добре. Историята се повтаря постоянно. Не можеш да видиш нито система, нито отбор. Не виждаме нищо.

"Какво ще стане ако националът остави Меси аут? Защо да не го извадим и да направим селекция без него, за да видим дали други играчи от други отбори няма да разцъфтят. Аз мисля, че да дадем почивка на Меси няма да е лошо. Той иска да даде всичко, но годините минават и той се изморява. Той направи всичко възможно, за да спечели нещо с националния отбор.

"Има зависимост от Меси. Той е най-добрият в света и всички гледат да му подадат топката. Това е липса на характер. Не може да се преструваме, че Меси ще поправи всички проблеми. Той не може да носи всички на гърба си. Това е голям проблем за Аржентина.

"Невъзможно е да го замениш. Не можеш да намериш друг Меси, но може да тренираш отбор без най-добрия в света. Може да се обърка, но с Меси там няма характери."

  Сподели
494