Аржентина: Дори Кройф и Пеп няма да ни спасят


И. Ангелов

Аржентина: Дори Кройф и Пеп няма да ни спасят

Според директора на Аржентинската футболна асоциация Сезар Луис Меноти, дори аржентинцкият национален отбор да доведе Йохан Кройф или Пеп Гуардиола, това няма да помогне на резултатите, след като тежкият период на отбора продължава вече повече от 12 месеца.

"Нито Кройф, нито Гуардиола днес ще успеят да обърнат историята на Аржентина. Ситуацията ни отразява страхотната сложност на националното положение. Скалони, разбира се, трябва да бъде оценен, защото всеки ден нас ни оценяват за работата ни.

"Важно е да видим развитието, да направим общ поглед. Ако гледаме само от една страна, това ще е грешно. Тази селекция почти не е играла заедно. Те излизат и играят, и естествено, ги разкриват, защото няма голям план за работа и график за работа по всички футболни теми. 

"Имаме намерение да организираме селекцията, да тренираме, да се съберем, и да имаме група играчи, работещи с Аржентина. Но лидерите ни не позволиха това защото има други интереси, което отслабва всеки играч и треньор. Аржентина трябва да импровизира и сега има политическо използване на критиките, критикува се проектът и опозицията използва това когато националния отбор губи.

"Има лидери, които очакват Аржентина да отпадне от Копа Америка. Затова е грешно да разчитаме на тях, защото те никога не са защитавали националния отбор."

  Сподели
404