Уругвай и Япония не излъчиха победител в мач с четири гола


FUTBOL-TV

Уругвай и Япония не излъчиха победител в мач с четири гола

Уругвай не можа да запише втора победа на Копа Америка. Хората на Оскар Табарес срещна яростна съпротива от Япония и мачът помежду им в Порто Алегре завърши 2:2. "Самураите" на два пъти повеждаха благодарение на Коджи Мийоши, но първо Луис Суарес от дузпа, а след това и Хосе Хименес връщаха попаденията.

При първия гол Мийоши навлезе в наказателното поле и от много малък ъгъл изненада Муслера, пронизвайки вратата за 1:0. 7 минути по-късно "урусите" се върнаха в двубоя след дузпа. Уеда блокира изстрел на Кавани, а реферът посочи бялата точка. Ситуацията бе спорна, но и след ВАР наказателният удар остана, а Суарес го отбеляза за 1:1.

Муслера не беше убедителен в 59-ата минута, когато боксира лошо топката и тя попадна в Мийоши, който нямаше как да сбърка. Седем минути по-късно Хосе Хименес засече центриране от корнер и с глава вкара за 2:2.

С този резултат тимът, воден от Оскар Табарес, остава лидер в група "C" с 4 точки, но това може да се промени тази нощ, когато Чили (3 точки) играе с Еквадор (0 точки). Япония пък печели първата си точка от две срещи в турнира.

  Сподели
400