ФИФА разглежда варианти за друго място за провеждане на Мондиал 2022


Н. Гавазов

ФИФА разглежда варианти за друго място за провеждане на Мондиал 2022

Световното първенство по футбол 2022 може да не се проведе в Катар, както бе решено по-рано. Изборът на страната домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г. се проведе на 2 декември 2010 г. в Цюрих.

Според TNTSports, поради корупционния скандал за избора на страната - домакин на Световното първенство, ФИФА може спешно да премести провеждането на Мондиал 2022 в друга страна. Изданието отбелязва, че понастоящем Световната организация  провежда тайни срещи за търсене на държава, която е готова да бъде домакин на шампионата.

Напомняме, че в изборите за домакин на Мондиал 2022 участваха Катар, САЩ, Южна Корея, Япония и Австралия. Изненадващо, правото за организиране на финалите на Световното първенство през 2022 година бяха спечелени от арабската държава, която обеща да изгради климатични системи на стадионите и да построи 12 нови арени. В последствие Катар заяви, че ще построи 8 стадиона, а когато се разбра, че спортните съоръжения ще са без климатични системи, ФИФА реши да промени времето за провеждане на първенството от лятото през зимата.

Наскоро стана известно, че бившият президент на УЕФА Мишел Платини е задържан, за да свидетелства за корупция по време на  изборите за мястото на Световното първенство по футбол 2022 година. След разпита французинът бе освободен.

  Сподели
360