И Венци Стефанов обвини Матеус


Н. Гавазов

И Венци Стефанов обвини Матеус

Лотар Матеус е треньор на България едва от десет дни, но вече бе обвинен, че е подложен на външен натиск, съобщава тази сутрин „7 дни спорт". Според информацията, в събота президентът на Славия Венци Стефанов казал след мача с Видима, че хора от изпълкома си пробутват играчи от техните отбори в националния за мача с Уелс. „Това как ще го обясните", запита Венци журналистите пред Овча купел.

В петък вечерта пък изригна Валери Божинов. Матеус беше при него в Италия миналия уикенд. Той гледа нападателя в мача на Парма срещу Фиорентина, след това двамата са били на вечеря. Какво са говорили, не е ясно. Божинов обаче не попадна в състава за Уелс. Според изданието, нападателят се разгневил и от следния слух: Матеус уж бил казал, че Божинов е бивш футболист.

„Това, което сме говорили, и това, което се получава, е съвсем обратното. Не мисля, че има някаква ръка Матеус в цялата работа. Не е той човекът, който определя. Мисля, че има и други намесени неща", заяви в петък Божинов пред медиите.

Най-вероятно Матеус се е разколебал, след като е гледал записи на мачовете на България с Англия и Черна гора. Валери пък заплаши, че оттук нататък той ще решава дали да приеме евентуална бъдеща покана от Матеус. Нападателят не игра добре в двата мача на националите - на "Уембли" беше титуляр, срещу черногорците го пуснаха да обръща резултата. В събота вечерта Божинов беше резерва за Парма при загубата у дома от Милан с 0:1. Той влезе в 66-ата минута на мястото на бразилеца Анжело, но не успя да помогне на тима си да стигне поне до равенство.

 

  Сподели
130