Германия стъпка лалетата в самия край


FUTBOL-TV

Германия стъпка лалетата в самия край

Германия се наложи с 3:2 като гост на Холандия, с което тимът на Йоахим Льов даде заявка за първата позиция в група 3 на европейските квалификации. Двата тима очаквано направиха страхотен мач, като интригата бе факт до края.

След четвърт час резултатът бе открит. Атака по левия фланг завърши с центриране в наказателното поле, Де Лихт се подхлъзна, а топката бе овладяна от Сане, който с много хубав по диагонал в далечния ъгъл вкара за 1:0. В 34-ата минута Гнабри получи топката около границата на наказателното поле, нагласи я на десния си крак и с мощен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Силесен.

Холандците полетяха само три минути след паузата. Остро центриране на Мемфис Депай завърши с точен удар с глава на Де Лихт, който намали на 1:2, а попадението вдъхна допълнителна увереност на играчите на Роналд Куман. В 63-ата минута Депай се възползва от подаване на Вайналдум и след кратко разбъркване успя да прати топката зад гърба на Нойер - 2:2.

В последната 90-ата минута обаче защитникът Нико Шулц отбеляза победното попадение на Бундестима, възползвайки се от пас на Марко Ройс при бърза немска контраатака.

  Сподели
430