Оуен иска да върне мястото си в националния отбор


П. Пенков

Оуен иска да върне мястото си в националния отбор

Нападателят на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен изяви желание да бъде част от титулярния състав на английския национален отбор. Бившият играч на Ливърпул и Реал Мадрид изигра последния си мач с фланелката на Трите лъва през 2008 година. След като се излекува от контузията си в слабините, Оуен вярва, че все още има какво да даде на националния отбор и да партнира добре с другите нападатели в атаката на Англия - Дарън Бент, Уейн Рууни и Джермейн Дефо.

Отговаряйки на въпрос по време на инициатива на клубния му Манчестър Юнайтед в местно училище, Оуен сподели: "До момента имам записани 89 мача с националната фланелка. Играх за Англия в продължение на много години, като започнах от 18-годишна възраст. През цялото време се справях добре до преди 2 години, когато изиграх последната си среща. Да се надяваме, че някой ден отново ще мога да играя за Англия. Никога не знаеш какво те очаква," заяви Оуен.

Нападателят остана позитивно настроен, когато му беше зададен въпрос относно контузията му и това колко време му остава до приключването на професионалната му кариера. Ето какво отговори той:

"Истина е, че имам доста проблеми с контузии през кариерата си, но имам и доста изиграни срещи. Когато погледна назад и видя броя на мачовете, които съм изиграл на клубно ниво, национално ниво, не мисля, че травмите са ми попречили в кариерата. Обикновено се събуждам с 9 часа и се подготвям за тренировка, което ми отнема около 45 минути. Виждам се с физиотерапевта ми за да се уверя, че всичко се развива по план. Тогава всички започваме тринировка в 9:45," сподели Оуен.

  Сподели
118