Дел Боске: Аржентина беше по-добра, но резултатът е нереален


Н. Гавазов

Дел Боске: Аржентина беше по-добра, но резултатът е нереален

Наставникът на Испаания Висене дел Боске призна, че Аржентина е бил по-добрия отбор от Испания в приятелската среща в която „гаучосите" отвяха световния шампион с 4:1. Но специалистът допълни, че резултата не е реален и не отразява действителното съотношение на силите.

С голове на Меси, Игуаин и Тевес домакините поведоха с 3:0 през първото полувреме и въпреки, че Лиоренте намали в края на второто полувреме, влезлият като резерва Агуеро довърши с глава своя противник за крайното 4:1.

„Резултатът е преувеличен. Не съм изненадан, че Аржентина играха по-добре от нас, особено през първото полувреме. През втората част обаче имахме желанието да променим нещата. 4:1 обаче е преувеличен, но това не засяга победата на аржентинците. Все пак ние имахме достойнството да търсим промяна в резултата", заяви на пресконференция Дел Боске.

„Ние няма да търсим извинения в смени и т.н. Сезонът едва сега започва и не мисля, че авторитетът ни е подкопан. Дори и с тази загуба ние си го запазваме", завършва специалистът.

 

  Сподели
117