Гендузи иска да играе за Франция, а не за Мароко


Н. Гавазов

Гендузи иска да играе за Франция, а не за Мароко

Полузащитникът на Арсенал Матео Гендузи отхвърли интереса на мароканския национален отбор и призна, че вижда бъдещето си във френския национален отбор.

Миналото лято Гендузи пристигна на "Емирейтс" от Лориан във втората френска дивизия. Матео изобщо не забеляза този скок и без проблеми се адаптира към нивото на Висшата лига.

Към днешна дата 19-годишният халф вече има 14 мача за "артилеристите", а през миналия месец срещу "Карабах" отбеляза дебютната си гол за клуба.

Успехите на Гендузи, който има африкански корени чрез баща си, не останаха незабелязани от мароканския национален отбор, което предложи на Матео възможността редовно да играе за Мароко и да придобие международен опит.

Въпреки това, Гендузи е твърдо решен да измине своя път във френския отбор, макар че в момента той има мачове за Франция само на ниво U-21.

"От младостта си винаги съм играл за френски отбори от различни възрасти и мечтая да играя главния отбор на Франция. Надявам се да отида там, това ще бъде мечта за мен.

"Много съм доволен от начина, по който започнах в Арсенал. Най-важното за мен е отборът, ние сме без загуба в 17 мача и трябва да продължим тази серия.  Имаме много силен отбор и се надявам, че ще постигнем много", заяви Гендузи.

  Сподели
408