Хърватия си отмъсти на Испания с победен гол в добавеното време


FUTBOL-TV

Хърватия си отмъсти на Испания с победен гол в добавеното време

С гол в 93-ата минута Хърватия постигна зрелищна победа с 3:2 срещу Испания и заплете здраво възела в група 4 от елитната дивизия на Лигата на нациите. Световните вицешампиони записаха първи успех в турнира, а испанските футболисти приключиха участието си в груповата фаза с второ поредно поражение.

И петте попадения паднаха след почивката, като на три пъти домакините взимаха аванс и в крайна сметка стигнаха до успеха. Андрей Крамарич и Тин Йедвай на два пъти бяха точни за домакините, докато за гостите се разписаха Дани Себайос и Серхио Рамос от дузпа.

Двубоят вървеше към заслужено равенство, когато дълбоко в добавеното време на срещата Тин Йедвай донесе победата на тима си. Защитникът отново дебнеше на задна греда и дочака своят шанс. Отразена от Де Хеа топка се насочи към него и той нямаше как да сбърка на опразнената врата - 3:2 за Хърватия.

В последния мач от групата Англия посреща Хърватия на 18 октомври от 16.00 часа. Двата отбора имат по четири точки от три срещи, като само победа ще класира един от тях за финалите през 2020 г. Испания има шест точки и трябва да разчита на равенство на "Уембли", за да запази първото си място.

  Сподели
385