Без Роналдо, Португалия стигна до труден успех срещу Полша


FUTBOL-TV

Без Роналдо, Португалия стигна до труден успех срещу Полша

В отсъствието на голямата си звезда Кристиано Роналдо, Португалия победи Полша с 3:2 като гост във втория си двубой от Лигата на нациите. Европейските шампиони записаха втори успех в група 3 от елитната дивизия на новия турнир на УЕФА.

Полша започна по-добре мача в Хожув и поведоха в 18-ата минута. Вратарят Руи Патрисио увисна при центриране от корнер на Рафал Курзава, а на далечната греда Кшищов Пьонтек надскочи всички и с глава изпрати топката в опразнената врата. Домакините задържаха преднината си само 13 минути. Пици беше изведен на скорост вдясно от вратата и центрира по земя във вратарското поле, където измъкналият се зад защитата Андре Силва отбеляза на три метра от голлинията.

В 42-ата минута Невес даде отличен пас към Рафа зад защитата на Полша. Последният заобиколи Фабиански и стреля към вратата, а в опита си да избие Камил Глик отклони топката в собствената си врата. В 52-ата минута Бернардо Силва получи отдясно, влезе към центъра, преодоля част от защитата на съперника и след това с великолепен удар завъртя топката към далечния ъгъл, за да направи 3:1.

Интригата бе факт в 77-ата минута, когато Полша върна едно попадение, благодарение на двете си резерви - Якуб Блашчиковски и Камил Гросицки. Последният направи страхотен пробив фланга и центрира към вратарското поле. Двама защитници на Португалия последователно не успяха да изчистят топката, а тя попадна в Блашчиковски, който отбеляза с хубав шут от границата на наказателното поле. До края на мача до нов гол обаче не се стигна.

 

  Сподели
391