Саутгейт: Санчо взе смело решение


И. Ангелов

Саутгейт: Санчо взе смело решение

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че изненадващото повикване на нападателя Джейдън Санчо в състава на националния отбор е следствие от неговото смело решение да заиграе в Бундеслигата и Борусия Дортмунд. 18-годишният бивш нападател на Манчестър Сити изигра 12 мача с Борусия миналия сезон, вкарвайки 1 гол и асистирайки 4 пъти. Той стана и най-младият англичанин в историята, дебютирал в Шампионска лига с чужд отбор.

Сега Санчо стана един от шестте човека, извикани за първи път в национала от Саутгейт. 

"Той има необичайна история. Той беше достатъчно смел за да замине в чужбина и той започна в два мача в Шампионска лига с Борусия, като стана фактор и появявайки се като резерва. Това е голямо повикване, но то е част от стратегията и действията ни през последните 18 месеца."

Саутгейт повика и 19-годишният Мейсън Маунт от Дерби Каунти за първи път след като гледа полузащитника по време на срещата от Чемпиъншип с Блекбърн по-рано в сезона:

"Ситуацията на Мейсън е по-различна. Той игра под наем последната година във Витес, и след сезон в мъжкия футбол той е създал повече положения от всеки друг. Няма да имаме съмнения да разчитаме на двамата в идните срещи."

  Сподели
389