Анелка: Те са клоуни и аз умирам от смях


Н. Гавазов

Анелка: Те са клоуни и аз умирам от смях

Никола Анелка заяви, че "умира от смях", заради решението на Дисциплинарната комисия към Френската футболна федерация (FFF) да бъде наказан да не играе в 18 мача за националния отбор на Франция. Както е известно, вчера се проведе заседание на контролния орган, на което бе обсъдено поведението на Евра, Анелка, Тулалан, Рибери и Абидал по време на междуособиците в тима по време на Мондиал 2010, които доведоха до ранното отпадане на Франция от големия турнир и направиха "петлите" за смях пред целия свят.

Евра бе наказан с дисквалификация от националния отбор за пет мача, Рибери за три, Тулалан за един, а Абидал и останалите членове на тима избегнаха допълнително наказание, след като вече пропуснаха първия мач на Лоран Блан като треньор на Франция.

Анелка обаче почти сигурно ще завърши своята международна кариера с отбора на "петлите". Бившият нападател на Ливърпул и Реал Мадрид изглежда незаинтересован от решението на FFF и заяви, че цялата ситуация му е смешна.

"За мен всичко, което прави комисията е безсмислица. Така нареченото наказание е без значение за мен, защото участието ми за националния отбор на Франция приключи на 19 юни, когато бях изгонен от базата в ЮАР. Всичко, което се прави сега е да се успокои обществеността, защото все пак Лоран Блан трябва да работи спокойно. Тези всичките хора са клоуни и аз умирам от смях", заяви Анелка пред AFP .

 

  Сподели
113