Давид Силва се отказа от националния отбор


И. Ангелов

Давид Силва се отказа от националния отбор

Плеймейкърът на Испания и Манчестър Сити Давид Силва се присъедини към колегите си Андрес Иниеста и Жерар Пике и обяви края на кариерата си за националния отбор след края на Световната купа през 2018-та година. Силва изигра 125 мача с Испания и вкара 35 гола в 12-годишна кариера. Той спечели Световната купа през 2010-та, както и Евро 2008 и 2012.

"Не е лесно след всичко, което преживяхме, да седна и да напиша това писмо," започна Силва в Туитър.

"Имах дни и седмици на размисъл и анализ за да достигна до решението да се откажа от националния отбор на Испания. Без съмнение това е едно от най-трудните решения в кариерата ми. 

"Националният отбор ми даде всичко и ми позволи да се развия като играч и човек от първите ми дни в младежкия състав. Аз напускам доволен от постигнатото, преживял и мечтал с отбор, който ще бъде запомнен вечно. 

"Не мога да напусна без да благодаря на всички мои съотборници, треньорите, които имаха вяра в мен и всички служители на федерацията, които правеха всичко за да е по-лесен животът ни. Искам да благодаря и на семейството си за подкрепата през годините, защото без тяхната помощ никога нямаше да стана част от отбора. Разбира се, благодаря на феновете, които винаги ме подкрепяха и ме уважаваха когато нося испанската фланелка.

"Благодаря, късмет и довиждане."

  Сподели
453