Дешан: Мбапе е по-добър от Анри


И. Ангелов

Дешан: Мбапе е по-добър от Анри

Наставникът на Франция Дидие Дешан сподели мнението си, че на 19 години в момента нападателят Килиан Мбапе показва повече качества, отколкото е показвал на същата възраст легендарният нападател на "петлите" и Арсенал Тиери Анри. Le Parisien цитира:

"Той знае неща, които другите не знаят. Той е интелигентен и слуша. Аз му казвам когато прави нещата добре, но много хора говорят за него. Аз съм тук и да му кажа кога не е добър, дори когато това е само в 5% от времето. Той се поправя и слуша.

"През 1998-ма Давид Трезеге и Тиери Анри бяха на неговите години, но нямаха такава роля. Килиан вече е над тях. Аз съм играл с много добри играчи. Тренирал съм такива, също. Но при него не говорим само за качество. Като гледам възрастта му... с това, което прави и какво ще прави в бъдеще, аз само се радвам, че е французин."

Мбапе ще навърши 20 през декември, но вече има над 100 клубни мача и 22 за Франция. За родината си той има 8 гола и вкара 21 в последния сезон с ПСЖ след 26 с Монако, който изведе до титла в Лига 1.

  Сподели
459