Исландия и Ейолфсон с хикс срещу Гана, Джеси от ЦСКА също титуляр в мача


А. Франгов

Исландия и Ейолфсон с хикс срещу Гана, Джеси от ЦСКА също титуляр в мача

Отборът на Исландия загуби два гола преднина и завърши контролите преди Световното първенство с равенство - 2:2 като домакин срещу Гана. Цял мач за Исландия изигра защитникът на Левски Холмар Ейолфсон, а за гостите от Гана 81 минути записа халфът на ЦСКА, Едвин Джеси. Това бе и официалното изпращане на тима пред родна публика преди първенството в Русия след седмица.

Любопитно е, че Ейолфсон игра 90 минути на непривичната за него позиция на десен бек. В Левски той се подвизава в центъра на отбраната, докато в миналите си отбори и мачове за националния си тим е бил пускан и като дефанзивен полузащитник.

Островитяните поведоха в резултата след като ветерана Кари Арнасон засече центриране от корнер в 6-тата минута и удвоиха чрез нападателя на Аугсбург Алфред Финбогасон пет минути преди почивката. Многото смени и в двата състава през втората част дадоха отражение върху играта, като на гостите от Гана то очевидно бе положително - "черните звезди" изравниха чрез Касим Нуху в 66-та минута и след далечен удар на Томас Партли в 87-та. Трябва да се отбележи, че в състава на Гана липсваха част от големите звезди на тима - братята Джордан и Андре Айю, както и легендата Асамоа Гиян.

Исландия е в "групата на смъртта" на Световното първенство заедно с отборите на Аржентина, Нигерия и Хърватия. Гана пък пропуска Мондиала след три поредни първенства (2006, 2010 и 2014) и се готви за квалификациите за Купата на Африканските Нации през есента.

  Сподели
518