Доктор: Агуеро няма да се възстанови до Световното


И. Ангелов

Доктор: Агуеро няма да се възстанови до Световното

Нападателят на Манчестър Сити и Аржентина Серхио Агуеро няма да успее да се възстанови навреме за Световната купа това лято след операцията на коляното, която получи след травмата в срещата с Манчестър Юнайтед преди две седмици. Докторът на националния отбор на Аржентина Хомеро Д'Агостино сподели пред Radio 10 тази новина:

"Притеснително е, че играч се подложи на артроскопия само 60 дни преди Световната купа. Проецсът по възстановяване ще отнеме поне 5 седмици. Когато играч има и стари контузии, възстановителният процес не е толкова бърз, колкото бихме искали. Никога няма да е по-малко от 4 седмици."

Аржентина открива кампанията си на Световното срещу Исландия на 16-ти юни.

"Аз мисля, че той няма да отиде там напълно възстановен с толкова малко оставащо време. Анатомията си е анатомия. Контузията е такава, каквато е. Той може да опита, но аз не мисля, че ще бъде на 100%. Най-важното е да се установи проблема. Докторите опитаха да го решат по консервативен начин, без операция, но това беше неуспешно. Артроскопията е процес, до който достигаш когато имаш стари контузии."

Наставникът на Аржентина Хорхе Сампаоли може да разчита още на нападателите Мауро Икарди и Пауло Дибала, които остави извън тима заради Агуеро в последните срещи на националите.

  Сподели
112