Кройф разкритикува футболната политика в Англия и Италия


Н. Гавазов

Кройф разкритикува футболната политика в Англия и Италия

Холандската легенда Йохан Кройф подложи на унищожителна критика английските и италианските клубове, относно зависимостта им от чуждестранните играчи, след като националните отбори на двете страни се провалиха на Мондиал 2010. Кройф отправи критиките си за това, че в Англия и Италия няма собствени таланти, както и грешната политика спрямо малкото такива.

Както е известно, Италия претърпя истински крах, завършвайки последна в своята група след Нова Зеландия, докато Англия премина много трудно груповата фаза на Световното, само за да загуби от Германия с 1:4 на четвъртфинала.

"Има твърде много играчи в Италия и Англия. Това означава, че 50% от титулярите в националния отбор дори не играят в първите отбори на клубовете си. И зад всичко това стои лошата политика във футбола. Вижте какво стана с Интер - победи в Шампионската лига без един италианец в състава си. И след няколко седмици виждаме какво бедствие е италианския национален отбор. И това трябва да бъде променено от националните федерации. Зная, че моя глас е като вик в пустиня, но аз съм за правилото "6 плюс 5, защото то осигурява баланса между чужди и свои играчи", заяви Кройф.

  Сподели
133