Дел Боске: Имам фантастични футболисти


Н. Гавазов

Дел Боске: Имам фантастични футболисти

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске даде заявка страната му да доминира света на футбола в бъдеще, след като изведе националния отбор до първата му световна титла, съобщава BBC. Ударът на Андрес Иниеста донесе на Испания победата с 1:0 над Холандия на финала в Йоханесбург, с което трофеят от Световното се нареди до купата от европейското първенство от 2008 г.

„Това бе много труден мач, но нашите футболисти бяха фантастични. Те спечелиха трофея от първия път. Признавам си, че Холандия имаше своите моменти да превземе вратата ни, но и ние имахме четири 100%-ви положения за гол.Смятам, че усилията ни и нашият нюх бяха възнаградени и никога няма да свършат", заяви Боске пред Sky Sports.

"Длъжен съм да похваля моите велики футболисти. За 50 дни заедно ние нямахме нито един инцидент, аз се гордея със своите момчета. Това е най-щастливият ми ден - за мен и за всички испанци. Защото това Световно се различава от направеното от нас през 2008 г. и това е последователността и продължаването на едно много добро наследство. Испания заслужава този триумф. Това е отвъд спорта. Ние трябва да празнуваме и се радваме да предложим тази победа на всички хора в Испания", завършва специалистът.

 

  Сподели
124