Бразилия с победа срещу Германия в контрола (видео)


В. Мухарски

Бразилия с победа срещу Германия в контрола (видео)

Германия допусна поражение с 0:1 от Бразилия в приятелски мач, който се игра на "Олимпиащадион" в Берлин. Това беше първи мач между тези национални отбори след незабравимото 7:1 за Маншафта над този съперник на полуфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия. Тази вечер обаче "Сребристите" успяха да се поздравят с победата.

Въпреки очакванията за зрелище, зрителите видяха доста предпазлива игра. Головите положения бяха твърде малко. До почивката имаше само едно чисто положение, което Габриел Жезус пропусна да се разпише. Единственото попадение в срещата дойде към заключителната част на първото полувреме, когато играчът на ПСЖ Кевин Трап не успя да улови рутинен удар с глава на Габриел Жезус и топката влетя в мрежата.

Малко след почивката Габриел Жезус настъпи неволно Боатенг, който беше изнесен извън терена, но стисна зъби и се върна в игра. В оставащите минути Йоахим Льов експериментира и вкара няколко играчи на терена, докато селекционерът на Бразилия Тите направи само една промяна.

Поражението не позволи на Германия да изравни рекорда от 23 поредни мача без поражение, поставен от Западна Германия в периода 1978-1980 година.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
256