Русия загуби и от Франция в контрола (видео)


В. Мухарски

Русия загуби и от Франция в контрола (видео)

Домакинът на световното първенство Русия загуби с 1:3 от Франция в контролна среща, която се състоя на стадиона в Санкт Петербург. Сборная, която преди три дни претърпя поражение с 0:3 от Бразилия, този път игра една идея по-добре, но въпреки това отново показа, че отстъпва на най-добрите отбори в света. Два гола за успеха на Франция вкара Килиан Мбапе, а веднъж се разписа Пол Погба. Надеждите на Русия за кратко върна Фьодор Смолов, но това се оказа крайно недостатъчно за домакините.

През първата част не бе особено интересно. До преди първия гол, французите пропиляха две добри положения, а техният страж Юго Лорис се намеси един път решаващо, слагайки край на единствената опасност на домакините за това полувреме.

Все пак резултатът бе открит пет минути преди почивката. Тогава Мбапе получи хубав извеждащ пас от Пол Погба и се измъкна от отбраната на руснаците, а след това с хладнокръвен удар по земя преодоля Лунев - 0:1. Четири минути след подновяването на играта Франция вкара и втори гол, чийто автор стана Погба. Плеймейкърът изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, а топката влетя в долния десен ъгъл на Андрей Луньов.

В 68-ата минута Игор Смолников се отчете с дълго подаване, като в крайна сметка успя да намери в отлична позиция в наказателното поле на гостите - Смолов, който се отскубна от защитата на “петлите" и от няколко метра опъна мрежата зад Лорис. Руснаците се хвърлиха напред в заключителните минути, но вместо да стигнат до още нещо опасно пред Лорис, получиха трети гол в мрежата си. Негов автор отново стана Мбапе след пас на резервата Блез Матюиди в 83-ата минута. Трябва да се отбележи, че при тази ситуация стражът Лунев се намеси доста неубедително и допусна топката да мине през ръцете му, като по този начин бе оформен крайния резултат в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
280