Уругвай вкара два на Чехия и отива на финал в приятелски турнир (видео)


В. Мухарски

Уругвай вкара два на Чехия и отива на финал в приятелски турнир (видео)

Уругвай се наложи с 2:0 над Чехия в контролна среща, която бе част от турнира "China Cup". В четвъртък, в друга среща от този турнир, Уелс записа успех над Китай с категоричното 6:0 и по този начин ще играе на финал срещу урусите. В мач за третото място Китай пък ще спори с Чехия.

Иначе днес Уругвай показа, че е с класи над чехите. Още в десетата минута на срещата вратарят Павленка наруши правилата в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Луис Суарес бе точен от бялата точка и даде аванс на своя тим. Седем минути по-късно нападателят на Барселона отново пробва мерника си, но този път вратарят на чехите показа добър рефлекс и спаси.

В 37-та минута Уругвай стигна до втори гол, като той бе изключително красив. Единсон Кавани със задна ножица не остави никакъв шанс на Павленка за реакция и направи резултата 2:0, като това се оказа и последно попадение в двубоя.

След почивката Чехия на няколко пъти бе близо до гол, като в 77-ата минута Патрик Шик нацели гредата. Пред Угурвай също се откриха няколко добри положения, но в крайна сметка играчите на тима пропуснаха да направят преднината си класическа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
295