Коутиньо: Липсва ни Неймар, но ще се справим


Н. Гавазов

Коутиньо: Липсва ни Неймар, но ще се справим

Полузащитникът на Барселона и националния отбор на Бразилия Филипе Коутиньо сподели очакванията си от приятелската среща с Русия, която ще се състои на 23 март, а също така и мнението си за травмата на нападателя Неймар.

"Мачът с Русия ще се проведе на същия стадион, на който ще се проведе Мондиал 2018? Надявам се, че ще играем там и на финала, но за това ще трябва много да се потрудим.

Старя се да се адаптирам в Испания, в новия клуб. Засега е изминало малко време, развивам се, постоянно се уча, променям стила си. Тренировките в Барселона са малко по-различни. В националния трябва да показвам всичко, на което съм способен.

Що се отнася до отсъствието на Неймар, той е много важен за нас. Разбира се, липсва ни, но това трябва да се преодолее. Ние можем да се справим с това. В последно време станахме по-силни като колектив. Мисля, че по отношение на тактиката няма значителни промени. Просто един играч заема неговото место.

Ако говорим за расизъм в Русия, това е труден въпрос. В света има проблеми с расизма, който не бива да съществува. Ние трябва да излезем и да играем. А тези въпроси да се решават от когото трябва", заяви Коутиньо.

 

  Сподели
113