Еспиноса: Видях гола на Лампард едва след мача


Н. Гавазов

Еспиноса: Видях гола на Лампард едва след мача

Асистентът на главния арбитър Хорхе Ларионда, който обслужваше скандалният двубой между Англия и Германия в рамките на осминафиналите от Световното първенство по футбол, призна, че е допуснал „досадна грешка", не зачитайки вкарания по всички правила гол на Фарнк Лампард. В този мач както е известно, след далечен и премерен удар на английския полузащитник топката попадна в горната греда, след което влезе във вратата. Маурисио Еспиноса не видя гола, а главния съдия се довери на своя помощник. Ако уругвайската бригада бе по-внимателна, то резултатът щеше да бъде 2:2 и тогава не се знаеше как би завършила срещата. Но стана каквото стана и англичаните поеха към своя дом.

„Ударът бе много бърз и аз не го видях, независимо, че се намирах на правилната позиция. По време на почивката не сме гледали повторението и не знаехме какво е станало. По-късно вече разбрахме всичко", заяви Еспиноса.

„Аз съжалявам за случилото се, защото наистина се готвехме за Световното първенство. Но подобно нещо можеше да се случи с всеки съдия. За нещастие то стана с нас. Няма начин и трябва да го приемем. На хората принадлежи свойството да грешат. Животът обаче продължава", завършва асистентът на Ларионда.

 

  Сподели
283