Берт ван Марвийк: Тоталният футбол е стар колкото бразилската самба


Н. Гавазов

Берт ван Марвийк: Тоталният футбол е стар колкото бразилската самба

Старши треньорът на Холандия Берт ван Марвийк, по време на инспекцията на стадиона в Порт Елизабет, където неговият отбор излиза днес срещу Бразилия, отговори на критиките на специалистите и запалянковците по адрес на своя тим, според които, футболистите му не показват атакуващ футбол, съобщава АР. Наставникът на „оранжевите" заяви, че в момента отбор, който играе знаменития „тотален футбол" няма много шансове на сегашното Световно първенство. По думите на треньора, знаменития атакуващ стил е остарял, а съперниците сега са станали къде по-добре подготвени физически и повече организирани.

„Всички говорят за лошото състояние на тревата на „Нелсън Мандела". Но тя не е толкова зле. Равна е, а виждам, че някои участъци са заменени", заяви специалистът по време на огледа.

„Тоталния футбол ли? Той отдавна е в миналото, както впрочем и футболът в стил самба. Спортът се измени, а и целия футбол също. Ако останем на старите си позиции, нямаме почти никакви шансове на това Световно първенство", заяви Марвийк.

 

  Сподели
129